Varför Drupal?

Drupal är mer än bara en CMS bland andra

Drupal är en CMS (Content Management System) med stor motor under huven. För den som tänker sig bygga upp ett högkvalitativt sytem med många funktioner är det det perfekta valet. Drupal växer så det knakar och det finns många som går över till Drupal när behoven ökar.

Drupal är ett flexibelt, skalbart och säkert publiceringssystem och används av en mängd företag och organisationer på några av världens mest trafikerade webbplatser, t ex Sony BMG, Sony Ericsson, FN, Disney, Nokia, Sun och den amerikanska regeringen

I ett nötskal är Drupal modulär, skalbar, kraftfull och dynamisk. Den nya standarden för CMS webbplatser, Drupal bygger på PHP / MySQL, vilket är öppen källkod. Detta innebär att otaliga utvecklare ständigt bidrar till utvecklingen av programmet. Drupal är svaret på de astronomiska kostnaderna för kommersiella content management system. Genom att spara på programvarukostnader kan du istället lägga pengar på experter som i slutändan kommer att göra ditt projekt framgångsrikt.

Eftrsom programmet är gratis att använda och oändligt anpassningsbart, kan Drupal bygga en webbplats så enkel eller komplex som krävs. Det är där PilsDesign kommer in, vi kan hjälpa klienten att få det utförande som passar genom planering, design, konstruktion och lansering, men även löpande förvaltning och utveckling. För kunden innebär detta ett enkelt sätt att hantera en webbplats som kostar mycket mindre att skapa. Hög prestanda, SEO vänlig ur lådan, och portabel. Det betyder i slutänden att du inte är är låst till en produktlösning eller den studio som utvecklat projektet.

Här är en snabb Drupal genomgång:

    * Open Source programvara - innebär att Drupal är gratis att använda, ändra och utvidga när du vill.
    * Anpassningsbar - om Drupal inte göra vad du vill att det ska ur lådan, då är chansen ganska bra att någon har bidragit med en modul till  Drupals community  som gör precis vad du vill.
    * Enkel att hantera - Drupal hjälper dig att ha aktuellt innehåll på webben.
    * Låg ägandekostnad - utan licensavgifter kommer Drupal att spara pengar, förmodligen massor av det.
    * Stöd från gemenskapen- med tusentals Drupal proffs där ute kommer du alltid att kunna få hjälp.
    * Portable - Drupal inte är värd eller produktsäljaren vilket gör att den fungerar i de flesta infrastrukturer.
    * Mogen & väl dokumenterat - Drupal har under en längre tid varit den främsta CMS:en med öppen källkod och är därför förvånansvärt väl dokumenterad.
    * SEO vänlig out-of-the-box
    * Drupal är inte bara ett CMS, det är en utvecklingsplattform - Funktioner kan bli tillgängliga i Drupal flera år innan de når en del andra plattformar. Det beror på att en del av Drupals utvecklare använder Drupal som plattform för att testa nya tekniker som dyker upp på internet.
    * Drupal bidrar till att minska produktionstid - automatiserar många annars tråkiga uppgifter.