Designar och bygger webbplatser

Webbdesign

Vår anpassade webbdesign kommer att tillfredsställa behoven hos dina kunder. Ingenting hjälper till att få igång din verksamhet som en levande hemsida.

Drupal för avancerade hemsidor
Pilsdesign arbetar främst med Drupal CMS. Drupal är en av de mest kraftfulla och mogna CMS:er som finns på marknaden. Det gör det möjligt att skapa hemsidor med alla tänkbara funktioner. Det är det perfekta aternativet för ett intranät/community eller en hemsida med schemalagda aktiviteter såsom ett galleri. Den som tänker sig skapa en portfolio med  speciella bildvisningar och annorlunda lösningar ska också fundera på att satsa på Drupal. Drupal är en open source CMS; mjukvaran kostar alltså inget. Om du går till http://drupal.org/project kan du se kända hemsidor gjorda i Drupal.

Tumblr till enkla portfoliosidor
PilsDesign kan göra portfoliosidor i drupal vilket också är att rekommendera. Men för den som inte har större behov än att använda hemsidan som en portfolio så är Drupal att skjuta över målet. Tumblr ett billigt och förvånansvärt bra alternativ - det är dessutom enkelt att administrera och går snabbt att bygga upp.
Med Tumblr kan du snabbt få en snygg och personlig hemsida med stora möjligheter att samverka i sociala nätver (Om man vill går det naturligtvis att  stänga av de sociala funktionerna).  Det är dessutom en billig lösning eftersom produktionskostnaderna för upprättning av en CMS försvinner. Tumblr har ett enkelt och stabilt användargränssnitt där bilder, filmer, ljud och text kan laddas upp via en webbläsare med en dator eller smartphone.
Designen kan i princip se ut hur som helst. Däremot får man acceptera funktionernas begränsningar. Tumblr utgår från bloggens tidslinje men behöver inte alls upplevas som en blog.  Om man vill kan man låta Facebook och Twitter integreras med siten. Här kan du se exempel på teman som man kan ha som utgångspunkt: http://www.tumblr.com/themes/ .
PilsDesign kan hjälpa dig komma igång med Tumblr och skapa ett tema med en anpassad navigation och peka om din domän till Tumblr-kontot.

Analytics / SEO

Att optimera din hemsida för sökmotorerna gör att mindre pengar behöver spenderas på reklam. Analys av statistik från Google analytics gör att du kan få en uppfattning om hur väl du lyckas nå målgrupperna.
SEO = Search engine optimization. Läs mer om SEO: http://sv.wikipedia.org/wiki/S%C3%B6kmotoroptimering